ویرایش قالب وردپرس برای افراد بسیاری مشکل است و همیشه ترس از دادن اطلاعات و یا خراب کردن فایل ها وجود دارد، ما در این مقاله ساده ترین روش های ویرایش قالب وردپرس را آموزش می دهیم.

حتما قبل از شروع ویرایش قالب به نکات زیر توجه کنید:
- بهتر است تغییرات را روی پوسته child انجام دهید ولی اگر نشد حتما یک نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در بروز مشکل فایل اصلی را داشته باشید.
- هم چنین در هنگام عوض کردن قالب تغییرات را در یک پوشه ذخیره کنید و بعد دوباره اعمال کنید.
ویرایش قالب وردپرس با کد نویسی
در این قسمت به بررسی روش های ویرایش قالب وردپرس با استفاده از کد نویسی می پردازیم.
ویرایش CSS
یک راه آسان برای ویرایش قالب استفاده از ویرایش کد های css است. برای این کار می توانید وارد داشبورد وردپرس شوید و در قسمت نمایش وارد تب سفارشی سازی شوید. در این قسمت روی css اضافی کلیک کنید و در این قسمت کد مورد نظر خود را وارد کنید.
هم چنین می توانید برای ادیت هر قسمت و بخش از سایت روی آن راست کلیک کنید و از قسمت Inspect کدهای مربوطه را تغییر دهید.
از این طریق کمی توانید تغییرات مورد نظر را اعمال کنید:
ولی توجه کنید که تغییرات ذخیره نمی شوند و با Refresh صفحه از بین می روند برای اینکه تغییرات اعمال کنید باید کدهای اصلی را ویرایش کنید که در قسمت ویرایشگر پوسته (در ادامه توضیح می دهیم) قرار دارد.
ویرایش قالب از طریق ویرایشگر پوسته
با استفاده از ویرایشگر پوسته هم می توانید ویرایش قالب را انجام دهید. برای اینکار از پیشخوان وردپرس> نمایش> ویرایشگر پوسته کلیک کنید. در این قسمت کد های مربوط به هر بخش مثل صفحات 404 و Function php و … را می توانید تغییر دهید.
فایل های اصلی که در ویرایشگر پوسته وجود دارند عبارتند از:
- Stylesheet (style.css): حاوی ویژگیهای مرتبط با طراحی، از جمله فونتها، رنگها و طرحبندی است. می توانید CSS سفارشی را به این فایل اضافه کنید و ظاهر کل وب سایت را تغییر دهید.
- Functions.php: ویژگی ها و عملکرد تم، مانند ویجت ها، تصاویر و لوگو های سفارشی را تعیین می کند.
- Template files: ترکیبی از HTML، تگهای قالب و کد PHP که خروجی محتوا را برای هر صفحه مشخص، مانند یک پست، صفحه 404 و بایگانی تعیین میکند.
نکته: اگر برای مشتری سایت طراحی می کنید دسترسی به ویرایشگر سایت را محدود کنید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کند.
⚠️تهیه نسخه پشتیبان هنگام کار با ویرایشگر پیشرفته فراموش نشود.
ویرایش قالب وردپرس بدون کدنویسی
حالا به بررسی روش ویرایش قالب وردپرس با افزونه می پردازیم. در این روش بسیار ساده می توانید با افزودن افزونه های رایگان از مخزن وردپرس این کار را به سادگی انجام دهید.
افزونه Theme Editor
اولین افزونه که معرفی می کنیم Theme Editor است. همانطور که در تصویر هم می بینید نصب این افزونه بالای 50000 است. این افزونه قابلیت ویرایش قالب و افزونه و کدهای PHP، HTML، CSS و JavaScript را دارد و به راحتی می توانید قالب را ویرایش کنید.
افزونه What The File
این افزونه با بیش از 60000 نصب فعال را نصب و فعال سازی کنید. ;بعد از فعال سازی وارد هر صفحه ای شوید در قسمت نوار پیشخوان بالای صفحه می توانید از طریق افزونه تغییرات مورد نظر را انجام دهید.
این افزونه تنظیمات خاصی ندارد، کافیست برای ویرایش هر صفحه یا بخش وارد آن قسمت شوید و از قسمت نوار ابزار صفحه روی افزونه کلیک کنید. و از این طریق فایل های single.php و content.php را ویرایش کنید.